‘a family thing’

gisteren

1980 – Het begon allemaal bijna veertig jaar geleden in Sint-Katelijne-Waver, toen Juliaan Peeters had besloten om van een handel in tomaten over te gaan naar een handel in kleine potplanten. Een lang gekoesterde wens om de wereld rond te reizen veranderde zijn leven voor altijd. Petrivo werd een bedrijf om kweker en groothandelaar van kleine potplanten te worden.

1990 – Zonen Yves Peeters en Roel Peeters komen mee in de zaak. De handel wordt uitgebreid met de bouw van nieuwe serres en import van grotere planten begint steeds een belangrijkere rol in te nemen. Van prachtige tropische palmen, imponerende ficussen, klein tot wel acht meter hoog, allemaal vinden ze hun weg van Amerika tot in Sint-Katelijne-Waver. Ontdekkingsreizigers en avonturiers op zoek naar bijzondere exemplaren, Juliaan, Yves en Roel lieten Petrivo uitgroeien tot een gevestigde waarde in de handel van grote, exclusieve planten.

2018 – De serres worden gesloopt, Petrivo verhuist naar een nieuwe vestiging langs de drukbezochte R6. Lennert Peeters, zoon van Roel Peeters, komt mee in de zaak.

vandaag

Vandaag gaat het allemaal over de beleving. De verhalen die verteld worden in een bedrijf dat verwijst naar het verleden maar kijkt naar de toekomst.

Grote, unieke producten die rechtstreeks geïmporteerd worden vanuit Azië, Europa en Amerika hebben allemaal een mooi verleden achter zich. De planten hebben elk hun eigen karakter, gevormd doorheen de voorbije generaties.

Naast de handel in planten, wordt dit vanaf 2019 gecombineerd met Petrivo’s collectie van hout decoratie. Unieke stukken die ontworpen zijn door de natuur omgevormd tot een meubelstuk. Ontdekking wordt de handtekening van het bedrijf.

Maandelijks selecteren en importeren we planten en decoratie rechtstreeks uit de hele wereld. In onze serres worden al deze planten opgepot, gesnoeid en geacclimatiseerd waarna ze voor verkoop klaar gemaakt worden.

morgen

De toekomst van Petrivo is samenwerking. Omdat we nauwer kunnen communiceren met klanten via sociale media en het internet, leggen we de lat hoger om aan hun verwachtingen te voldoen en deze te overtreffen. Door samen te werken met leveranciers kunnen we producten in alle gewenste maten tot Sint-Katelijne-Waver krijgen en de levering, kwaliteit en prestaties voortdurend verbeteren.

Petrivo zet zich zo goed mogelijk in voor duurzaamheid. Het inventieve hergebruik van afgedankte materialen, onder het ethos van behoud en niet van verspilling bij de houtcollectie is een enig voorbeeld. Daarnaast vangen de daken van onze serre, alsook de beton rondom de serre het regenwater op en wordt dat opgeslagen in onze waterbuffers. Elektriciteit wordt opgewekt door onze eigen zonnepanelen.

Naarmate we verder gaan, zal de nadruk steeds meer komen te liggen op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het samenwerken met organisaties en bedrijven die groene principes en groene productie ondersteunen.

Met de volgende generatie die nieuwe perspectieven en nieuwe ideeën aan de lijst brengt, zal Petrivo blijven groeien en evolueren, om aan de behoeften van een veranderende markt en een veranderende wereld te kunnen voldoen.